tiistai 1. huhtikuuta 2014

Missä terveys?

Sairaspäivät senkun jatkuu.. Mielessä jokusen viikon pyörinyt haiseeko täällä oudolle ajatus alkaa saada vahvistusta. Asunnossa ensimmäisen kerran käydessä täällä haisi maali, vasta remontoitu asunto. Muuton aikana omaa hajuaistia ärsytteli joku outo, epämiellyttävä haju.. mummola.. ullakko.. Ei tällä mikään haise, muut vähättelivät. Kotoa pois ollessa nuuskuttelin lasten vaatteita: ei, tämä ei tuoksu omalle. Kotiin tullessa tulvahti lämmin ummehtunut haju, pikkuhiljaa voimistuen kun remontin hajut alkoi väistyä. Heti kohta alkoi nämä sairastelut. Esikoisen niveliin alkoi koskea entistä enemmän, lämpö nousi. Astmaa sairastavan miehen oireet on pahentunut. Silmiä kirvelee, päätä särkee. Neiti on sairastanut kohta kuukauden, pientä kuumetta, silmätulehdusta,korvatulehdusta, lisääntynyttä nivelturvotusta. Nyt eilen sairastui pikkumies. Silmätulehdus ja tänään kuume. Oma vointi on huono ja korvatulehdus on lukinnut korvan (kunhan ei pysyvästi ,joskin aika hiljaista on ollut). Tiedän, että nyt on hurja flunssa aalto ja ties mitä pöpöjä jyllää, mutta ne muutkin jotka silloin vähättelivät, alkavat nyt huomata jotain. En jää odottamaan. Paikalle on saatava terveystarkastaja, ja uusi koti täytyy löytää. En riskeeraa pienten terveyttä.
Ja, jos koti ei tuoksu kodille, ei se ole koti.


Viikonloppu näytti hetken hyvältä tervehtymisen suhteen. Päästiin jopa ulkoilemaan ihan kunnolla. Hiekkakakkuja, palloja, KURAA ja pyöräilyä. Kaikista eniten sitä aurinkoa. Keväisen raikasta, lämmintä ja suloista.


Tytön lonkissa tilanne vähän huonontunut. Ovat kipeät ja kireät. Toisessa polvessa turvotusta, nyt nilkka uutena lisänä (pienellä kysymysmerkillä vielä). Ensi viikolla on aika reumapolille. Katsotaan tuomio ja jatko sitten siellä. Ja kun kerta kipujakin on ollut tällä välillä, niin todennäköisesti se lääkityskin sitten alkaa. Voi piikkiviikot ja syvä huokaus.

Poika tykkää hurjasti hämähäkkituolillaan mennä keittiö-eteinen-olohuone ympyrää. Mistään vuorotahtisesta kävelystä ei vielä puhutakaan, lähinnä poika on omaksunut hyvin jänismäisen ponkaisutyylin. Ja matkan varrella on hyvä repiä alas kaikki käsiin osuva, myös ne siskon piirustukset jääkaapin ovesta. Uutena keksintönä laatikot, ne on kiva vedellä auki..
Isin iltavuoro viikkoa on tämä viikko ja pakosti kotona kun ollaan, niin tekemistä sisällä on keksittävä. Tänään on sisustettu barbitaloa ja leikitty. Pikkumies keskittyi aina välillä kuumeitkuiltaan huoltamaan tanssiaisiin menevien barbineitojen autoa. Barbilauman ainoa mies jäikin kotiin hoitamaan talon 7 lasta. Oikein hyvä työnjako..Katsotaan sitten mitä huomenna keksitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni merkki käynnistäsi :)