sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Äiti kävi lomalla,oikeasti!

Joulukuun ensimmäinen, mukavaa ensimmäistä adventtia!
Eilen lähdin hyvän ystävän kanssa Helsinkiin pienelle lomalle. Oli ensimmäinen yö, jonka vietin erossa lapsista. Hyvin silti meni, vaikka alkuun ehkä jännitinkin kuink sitä itse pärjää. Lapsilla oli mennyt isin kanssa mukavasti myös, vaikka neiti vähän lähtöäni yritti estellä.

Oltiin yö hotellissa, käytiin syömässä hyvin ja hyvää ruokaa. Ruuan jälkee  askeleet kohti Linnanmäkeä ja sillä Stars show. Sai nauraa, ja nauttia. Nauttia omasta vapaa-ajasta, hauskasta pari tuntisesta, seurasta ja vain siitä olemisesta. Ei riitelyä,kiukuttelua, ei edes sitä puntissa roikkumista. Tokihan nuo kuuluu siihen arkeen, josta en luopuisi, mutta jos vaikka sen kerran vuodessa tämmösen yhden yön loman tekee, on se varmasti hyväksi ehkä kaikille. (Myös miehelle, ainakin sille). Illan päätteksi syötiin salakuljetettu pitsa hotellihuoneessa. Ja nukkumaankin päästiin juuri ennen yhtätoista. Ei me vanhoja olla, mutta eihän sitä nyt sovi puolille öille kukkua. Hyvää teki yöunet, vaikkei ne nyt katkeamattomat olleetkaan. Ei silti kukaan herättänyt, vanhasta tottumuksesta sitä vain heräilee automaattisesti. Vähän ehkä kummastellen, missä viipyy ne yölliset itkut ja äitimullaonjanojapissa huudot. 
Aamulla pienestä väsymyksestä aamupalle ja pian siitä (toki joulukalenteri katsottiin ensin) kotimatkalle.
 Pieni ankeus Helsingin harmaan vesisateen vuoksi, mutta mitä lähemmäs kotia matka kulki, alkoi myös maisema muuttua valkoisemmaksi ja kotipihassa oli pakko todeta, että lunta on jo kivasti. Kaiken kaikkiaan hieno ja todella rentouttava reissu sateisen ja harmaan arjen keskelle. Kiitos M, kiitos! Tästä ammentaa taas jaksamista eteenpäin.

 Iltapäivästä mies haki joitain uusia osia autoo  ja samalla hoidettiin kauppareissu ja käytiin pitsalla. Leikkipuistoon piti poiketa, mutta sää päätti pilata sen ja tultiin tuulta karkuun kotiin.
Pikaiset kodin siistimiset,suihkuun ja puuron kautta nukkumaan. Luulempa, että hipsin itse kohta perässä :)


Huomenna alkaa piparitalkoot ja jouluverhot saa siirtyä vaatehuoneen laatikosta keittiön ikkunaan. Ilaksi äitin kanssa shoppailemaan ja toiveissa löytää jouluvalot vielä makuuhuoneen ja olohuoneen ikkunaan. Ehkä sohvan koristetyynyjen valko-vihreät päälliset voisi päivittää johonkin joulusempaan. Ehkäpä..

 Mukavaa alkavaa viikkoa!

Kyse oli(kin) vain tyynyistä ;)

1 kommentti:

Pieni merkki käynnistäsi :)