keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Synttäreiden jälkeen

Viime viikon suursiivoustohinasta selvitty, samoin tytön synttärijuhlat juhlittu. Maanantai meni vielä viikonlopun sokerihumalan voimilla, mutta eilen väsytti kiitettävästi koko päivän. Tytön kanssa muovailleissa meinas uni iskeä väkisinkin tähän äitiin. Illalla nukuttaessa nukahdettiin tytön kanssa nenät vastakkain tytön sänkyyn. Isi tuli ja pilas äitin hyvät unet herättämällä. Heh. Nukahdin kyllä helposti takaisin omaan sänkyyn.

Viikonloppu tosiaan meni täydessä synttärihälinässä, ja vaikka lauantai melko kaaoksessa alkoikin (kiitos päiväunia karttavan pikkumiehen,jolle kelpasi itkussa vain äidin syli)
Lahjoja tuli paljon, ja leikkimiset ollutkin vähän hakemista, kun uusia juttuja on niin paljon, ettei malttanut keskittyä leikkimään oikein millään. Eilen sitten on jo maltettu nukkea keinuttaa nuken keinussa, muovailtu ja soitettu uuden uutukaista flyygeliä.


Ihana oli nähdä ihmisiä, joita muuten näkee (aivan liian) harvoin. Kakkua riitti just eikä melkein, oli siis juuri sopiva Ei jäänyt puoli kakkua huutelemaan mun nimeä jääkaappiin. Tänä vuonna päätin, että yhdellä kakulla pärjätään. Ja niin pärjättiin.
 Pikkumieskin ihastutti uudilla taidoilla nousemalla kunnon konttausasentoon (fysioterapia nyt jokusen viikon jumppatauolla, katotaan konttaako ens vuonna jumpparia ovelle vastaan) Pitää järjestää juhlia useammin, kun aina silloin poika näyttää uusia temppuja.


Tämä viikko mennään vielä vaikka väkisin, sillä ensi viikolla miehellä on viikon loma. Sitä odotetaan kaikki, itse ehkä eniten (toiveissa sulkeutua tunniksi makuuhuoneen nurkkaan jonkun konvehtirasian kanssa, ihan yksin). Huomenna hoidetaan kauppareissu alta pois, ennen joulua jos enää maitoa ja muuta pientä hakee niin riittää. Viikonloppu kuluu ruokatouhuissa. Lanttulaatikko, porkkanalaatikkoa ja kaikki mahdolliset pöytää (ja syöjän vatsaa) koristamaan. Piparit on melkein syöty, tähtitortut syötiin samantien, joten ehkä ainakin niitä torttuja vielä pitää jokunen kapppale tehdä. Voi joulu tule jo.

Tänään ulkoiltiin aamu pitkästä aikaa ilman kiirettä, ja ihana pikkupakkanen kutitteli poskia. Tytöllä on tänään virallinen synttäripäivä ja onkinkin kysellyt vieraiden perään. Ehkä kymmenennen kerran jälkeen ymmärsi, että vieraat oli jo viikonloppuna. Ensi viikolla saa varmasti jokusen paketin lisää.
Satu-cd pyörimään ruuan jälkeen ja viiden minuutin päästä neitikin oli jo täydessä unessa. Katsotaan sitten illalla kumpi sammuu ensin, äiti vai tyttö.


Josko hetken nauttisi hiljaisesta talosta ja kupista kuumaa kahvia!

Mukavaa keskiviikkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni merkki käynnistäsi :)