torstai 14. marraskuuta 2013

Joululahja mietintää ja vähän muuta


Joko joko joko... Saa laittaa loputkin jouluvalot ikkunaan..? Joko vois tulla lunta ja pakkasta? Ja joko se joulukin voisi jo tulla? En mä malttamaton ole, mutta kuitenkin.

 Tänään käytiin jälleen kirjastossa lasten kanssa. Nyt on mulle iskenyt hurja vimma tehdä kaikkea. Lainasin vinon pinon lehtiä kirjastosta, jossa kaavoja lasten vaatteisiin. Mummilta saan lainaan saumurin viikonloppuna ja vois koida lauantaina vähän kankaita katsomassa. Niin miljoona ajatusta päässä ja hirmuinen halu päästä ompelemaan. Joululahjaks voisin kyllä toivoa uutta ompelukonetta, saumuri saa olla lainassa niin kauan kun mummi sitä joskus tarvii, jos tarvii. Joten kiltti Joulupukki, eikun tontut. Olen kiltti, tahdon ompelukoneen ;) Jokunen joulukirjakin lainattiin myös. Seuraavan kerran taidetaan ottaa se rekka-auto kun mennään kirjastoon. Aina tulee lainattua niin paljon, että kassi ratkeilee liitoksistaan ja kaikki ei edes mahdu sinne. Niin kuin kävi tänäänkin. Onneksi rattaissa oli alakorissa tilaa että saatiin loputkin kirjat kyytiin. Ja ne äitin lehdet ;) saa nähdä pitäiskö vähän tutkailla kankaiden tarjontaa netistä pahempaan kuumeeseen.
 
Lisää kudetta kävin tänään ostamassa, ja saa nyt nähdä mikä siitä syntyy. Ehkä isompi kori, parempi toivottavasti myös. Pojan leluja voisi vähän karsia ja laittaa niitä uuteen koriin. Noh, katsotaan mitä saan aikaiseksi. Jos mitään.

 Joululahjojakin mietin ja vähän katselinkin tänään. Neiti on lelukirjojen valinnoillansa tyhjentämässä koko Joulupukin pajan, saa nähdä mitkä toiveet totetuu. Onneksi on synttäritkin juuri ennen. Ihania juttuja olen kyllä tänään löytänyt. Nämä olisi jotenkin niin ihanat, molemmille omansa. Myös soiva korurasia tytölle olisi haaveissa, saisi korunsa järjestykseen.. Tyttö on toivonut viulua, kitaraa, kaikenmaailan soittimia. Legoja ja barbeja, ja jopa barbiauto.. Se tosin päätettiin ostaa jo synttärilahjaksi. Pojalle, jos itse saisi valita, niin palloja, kasapäin palloja. Jokaiselle kuitenkin jotakin!

Kuva täältä

Kuva täältä

Kuva täältä
Kuva täältä
Ajatuksiin löysi tiensä tänään jälleen nuo lastenhuonejärjestelyt. Toisaalta lapset voisi laittaa nukkumaan yhteen huoneeseen ja toinen huone olisi vain leikkihuoneena. Se toimisi jonkun hetken, mutta ei kauaa. Kohta neiti kuitenkin haluaa leikkiä rauhassa kun nyt jo välillä tuo pikkuveli tulee viemään palapelin palat. Toisaalta siihen jokunen aika vielä menee. Ei tarvitsi aina olla siivoamassa leikkejä pois kun nukkumaan käydään. Äh tylsää tällanen kolmio. Liian pieni. Tahdon yhden huoneen lisää, silloin meidän ei miehen kanssa tarvitsisi siirtää sänkyä olohuoneeseen ja nukkua siellä. Ja toisaalta tahtoisin sellaisen pienen ompelu/käsityö nurkan. Lottovoitto kiitos tänne.

Ilta kulutettiin palapelien ääressä. Ne on nykyään neidin ehdoton suosikki. Myös nukkevauvat hoidettiin ja syötettiin ennen nukkumaan laittoa. Niitä on sentän kolme. Mitä tää äiti joskus väysmystä kitisee kun tyttö hoitaa kolme vauvaa yhtä aikaa, eikä nurise ollenkaan. Ehkä pitää ottaa mallia tyttärestä. Useamminkin. Yksi vauva ristittiin tänään Tuikuksi. 


Ensi viikolla ajattelin yllättää nukkekotia toivoneen tyttäreni ja hakea jo vuosia säilössä olleen, oman vanhan barbitalon. Omat vanhempani ovat sen mulle rakentaneet, samoin kaikki huonekalut on äitini käsialaa. Kerroksia talossa on kolme, joten ihan pienestä mökistä ei ole kyse. Tapetit vaihdetaan miehen kanssa ja ehkä maalipinnalle voidaan jotain uudistusta keksiä. Maltan tuskin odottaa että pääsen sitä kunnostamaan ja näkemään neitokaisen ilmeen kun saa sen. Ensin ajattelin odottaa jonkun aikaa vielä, mutta hän on nyt osoittanut taitonsa ja halunsa leikkiä, joten aika on varmasti oikea. Hän tulee kuitemkin jo kolme. Kumpikohan sillä enemmän innostuu leikkimään. Hih!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni merkki käynnistäsi :)