lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannus

Juhannusaatonaamu valkeni sateisena ja harmaana. Siivouspäivä käyntiin, jotta juhannus saisi alkaa.

Päiväunien jälkeen suuntasimme satamaan juhannusjuhlille. Letut syötiin ja kokkoa ihasteltiin.
Sen jälkeen ajelimme pikaisesti kotiin valmistelemaan grilliherkkuja. Lasten pappa ja täti liittyi illaksi seuraamme.

Ihanan leppoisa juhannusaatto. Ruokaa, saunaa ja hyvää seuraa. Ennen kaikkea nautin siitä rauhallisuudesta. Ei örvellystä tai riehumista. Tälläisiä lisää. Eniten kaipaan mökkiä, omaa mökkiä järven rannalla, jossa takka ja jossa olisi tilaa ja mukavaa viettää juhannus ja muutenkin aikaa.. ehkä joskus..

Porukan nuorimmaisten soudettua nukkumatin maille pelailimme lautapelejä. Niin hauskaa oli, että ihmettelen vieläkin ettei lapset heränneet nauruun.

Ennen puoltayötä tämä äitikin oli untenmailla lasten välissä.

Tänään jatkoimme juhannusta miehen vanhempien luona. Nähtiin tytön kummisetää ja tämän naisystävää, grillasimme ja herkuttelimme mummin mansikkakakulla. Perinteisiin lavatansseihin emme nyt jääneet, ennen kaikkea yliväsyneiden lasten vuoksi, mutta myös sateiden ja kylmän ilman vuoksi. Katsotaan ensi vuonna uudestaan.

Miehen pistin sateessa keräämään kimpun kukkia viemisiksi tien varresta. Vähän pisti naurattamaan tuon kyykkiessä ojan varressa, mutta kimppu tuli kerättyä ja se oli pääasia.hih.


Ennen kotiinlähtöä kävimme kurkkaamassa possua ja kukkoa kanoineen. Tytön toistakin kummisetää sattumalta saimme pikasesti moikata.

Kaikin puolin onnistunut juhannus, johon kuului kastuneita vaatteita, ähkyyn saakka syötyjä masuja, sipsi- ja limuöverit. Paljon naurua kyynelsilmin, vähän lisää ruokaa ja mahtavaa yhdessä oloa. Vaatteissa savun hajua, silmissä väsymysitkun kyyneleitä. Halauksia, suukkoja, rakkautta ja ennenkaikkea rikkautta omistaa näitä ihania ystäviä ja perheenjäseniä. Jokainen omalla tavallaan tärkeä. Se aina herkistää mielen, oli joulu tai juhannus, tai muuten vain hyvä mieli ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni merkki käynnistäsi :)