keskiviikko 27. elokuuta 2014

Onnea 2vuotias ♡

Meidän pieni mies täyttää tänään 2vuotta ♡ Oma erityisen ihana pikku prinssi. Kiipeilee ihan joka paikaan, äiti yrittää juosta perässä, alastulo kun ei vielä ole ihan hallittua. Tukea vasten seisoo jo hienosti ja sohvaa sekä olohuoneen pöytää vasten kävelee kivasti. Apuvälineeksi saadun kärryn kanssakin pikku matka taittuu aina silloin tällöin, mutta raskastahan tuo vielä on. Pikkuhiljaa eteenpäin. Pikkumies syö jo pääosin ihan itse lusikalla, leipäkin menee kunhan sen pilkkoo pieniksi, sormiin sopiviksi paloiksi. Potallakin on käynyt jo pitkään ja kyllähän sinnekin usein asiat tehdään.
Pallot ja autot on poikkeuksetta se ykkösjuttu ja ne sanatkin taipuvat jo varsin mallikkaasti. Paljon sanoja tulee, ja vaikka usea sana ihan samalta kuulostaa kun joku toinen, ymmärtää ainakin äiti mitä ne varmasti tarkoittaa ♡
Kovat äänet pelottaa edelleen, mutta moneen on poika tottunut. Isosisko ja kissa on kivaa seurattavaa, tosin välillä ei  sisko niin kiva olekaan kun ei anna tuhota sen leikkejä.. Äitikin silloin tylsä ja siirtää toisiin puuhiin. Konttaaminen tapahtuu pojan ihan omalla tyylillä tasatahtiin, mutta lujaa sillä pääsee, oltiin ulkona tai sisällä.

Kerrossänkyyn isopieni poika siirtyi viikonloppuna, ja pinnasängyn laidasta siihen tehdään vielä reunaa, jotta turvaliset unet on taattu. Niin kauan kunnon suoja täytyy olla, että oppii varmasti sen alastulon. Tällä hetkellä äiti toimii öisin laitana ja päiväunet menee matkasängyssä. Sisko kun ei päiväunia nuku, niin äiti ei ikävä kyllä pääse turvalaidaksi nukkumaan päivällä..


Syntymäpäiviä juhlittiin jo viikonloppuna sukulaisten,kummien ja ystävien kanssa. 

Tänään saadaan vielä sankarin kummieno avovaimonsa kanssa kylään. Aamulla leivottiin lasten kanssa suklaakakku, jolla saadaan sitten myöhemmin tänään herkutella. Vieraita oli sopivasti ja herkutkin riitti oikein hienosti, vaikka mokkapalat epäonnistui niin täydellisesti, että niistä sai herkutella vain jäteastia.. Noh, olihan niitä muitakin herkkuja onneksi. Sisko oli isona apuna kakun kynttilöiden puhaltamisessa ja lahjojen avaamisessa. Ihanat juhlat ja kiitos siitä vieraille ja itse sankarille. Niin siitä vauvasta tuli yks kaks iso poika. Nyyh. Flunssa iski tähän porukkaan heti juhlien päätteksi ja esikoinen kärvisteli pari yötä kurkunpääntulehduksen kanssa ja helpotusta haettiin jokunen kerta ulkoa asti. Onneksi se helpotti ja nyt on enää vuotavia neniä ja roskis täynnä nenäliinapapereita. Pikkumiehen kuuri korvatulehdukseen on päällä vielä parin päivän ajan,mutta vähän epäilen parantumista, kun edelleen haroo korviansa.. 

Huomenna aamusta suunnataan 2v neuvolaan. Painon kehitys jännittää eniten.. Ennen juhannusta on viimeksi katsottu.


Nyt jos kävis vielä raastamassa suklaata, niin saa tämän päivän kahviherkun viimeisteltyä!

Onnea meidän oma 2vuotias ♡

1 kommentti:

Pieni merkki käynnistäsi :)